Tramín červený, Chateau Selešťany

- Kompletné špecifikácie
- Hodnotenie 0
- Tramín červený, Chateau SelešťanySkladom7,80 €6,50 € bez DPH
Farba je svetlo zelenožltá až zlatožltá, vôňa je silná, plná a korenistá. Chuť je plná, extraktívna, aromatická až korenistá, ale lahodná, zanechávajúca dlhotrvajúci chuťový vnem na jazyku. Prednosti Tramínu sa u nás využívajú na prípravu kvalitných akostných vín, ktoré dosahujú fľašovú zrelosť v rozpätí od 2 do 5 rokov, ako aj na výrobu prívlastkových vín s fľašovou zrelosťou od 4 do 12 rokov.
Tramín červený odporúčame k niektorým špeciálnym úpravám hydiny (v kombinácii s ovocím), k jedlám z ázijskej kuchyne , jedlám s kari korením, k pečenému úhorovi, k jemným, málo aromatickým syrom, syrom s bielou plesňou, alebo k ťažším predjedlám ako napríklad ku kačacej a husacej pečeni. Vo Francúzsku sa podáva k "Foie gras". Ideálne vyznie v kombinácii s paštétami alebo pernatou divinou. Sladšie výbery je možné podávať ako aperitívy, hodia sa aj k syrom s modrou plesňou, prípadne na záver stolovania k sladkým dezertom, alebo len tak na zamyslenie a vychutnanie. Podávame pri teplote 8 až 11 stupňov.
Potrebujete poradiť?
